Tvarohové řezy s oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr krupice
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Cukr moučkový
  • 120 g Ořechy lískové
  • 1 g Tuk
  • 15 ml Voda pitná
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 173.4 mg
  • Draslík 240.8 mg
  • Vláknina 4146.3 mg
  • Vitamín A 4146.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, kypřící prášek, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 20 minut odležet. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

  • 2

    Do rendlíku vlijeme smetanu, přidáme drcené ořechy, moučkový cukr, přivedeme téměř k varu, ale nevaříme. Rendlík odstavíme, do mléčné směsi zašleháme žloutky a nadále šleháme, až krém trochu zhoustne. Upečené těsto vyklopíme z formy, povrch potřeme oříškovým krémem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.

  • 3

    Necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře k receptu