Obalovaná jablka plněná mandlovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 48 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 73 mg
- Draslík 485.9 mg
- Vláknina 17084.8 mg
- Vitamín A 17084.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 10.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku přivedeme k varu 4 - 5 dl vody, vložíme mandle a minutu je povaříme. Scezené mandle oloupeme a pomeleme v mlýnku na mák. Tak získáme z mandlí pastu, kterou vložíme do misky, přidáme moučkový cukr a mandlovou nádivku dobře vymícháme.
-
2
Velká sladkokyselá jablka omyjeme, osušíme a odřežeme vršek od stopky. Pomocí ostré lžičky jablka vydlabeme (jádřince i část dužiny).
-
3
Na dno vydlabaných jablek vložíme malou lžičkou jahodový džem a naplníme je mandlovou nádivkou. Jablka potřeme rozpušteným máslem (1 lžíce) a obalíme v jemné strouhance.
-
4
Poté jablka usadíme do pekáčku, který jsme vytřeli máslem (2 lžíce). Dáme péct do trouby, předem vyhřáté na 200°C. Pečeme do měkka - přibližně 25 minut. Smetanu vyšleháme elektrickým šlehačem na tuhou šlehačku, ped koncem šlehání přidáme 2 lžičky vanilkového cukru a lžíci práškového cukru. Upečená jablka dáme na talířky, ozdobíme šlehačkou a servírujeme.