Kakaovo-smetanový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 49 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 198.8 mg
- Draslík 19.9 mg
- Vláknina 1100 mg
- Vitamín A 1100 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do sklenice vložíme 2 lžíce vlažné vody a smícháme ji se lžící práškové želatiny.
-
2
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme k nim cukr, kakao a smetanu (2 dl). Mísu posadíme do hrnce s litrem vařící vody a směs šleháme nad parou, než zhoustne. Poté ji sejmeme z hrnce, přidáme želatinu a šleháme až do vychladnutí.
-
3
Ze 3 dl smetany vyšleháme tuhou šlehačku, zapracujeme do kakaového krému, poté krém dáme do pudinkových formiček, které jsme vypláchli studenou vodou. Pudink necháme v chladničce ztuhnout. Pudink vyklopíme na talířky, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.