Vepřová žebírka mexická

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Vepřová žebra
  • 7 g Kakao
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Kmín drcený
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 4 g Chilli koření mleté
  • 3 g Oregano sušené
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 35 g Med včelí
  • 40 g Zakysaná smetana
  • 60 g Řeřicha
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 230 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 1185 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 207.6 mg
  • Draslík 731.4 mg
  • Vláknina 2324.4 mg
  • Vitamín A 2324.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová žebírka vcelku osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Vypečený tuk slijeme, do mísy vsypeme mouku, kakao, přidáme med, chilli koření, mletou papriku, oregano, kmín, zalijeme vodou a promícháme. Nalijeme na žebírka v pekáči, pečeme půl hodiny.

  • 2

    Upečená žebírka vyjmeme, podél kostí nakrájíme na menší kousky, upravíme na talíře, do omáčky v pekáči přimícháme smetanu, provaříme a omáčkou žebírka přelijeme. Jednotlivé porce pokapeme citronovou šťávou a posypeme posekanou řeřichou.

Komentáře k receptu