Vepřová žebírka mexická
Suroviny
- 1000 g Vepřová žebra
- 7 g Kakao
- 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 g Kmín drcený
- 5 g Paprika mletá sladká
- 4 g Chilli koření mleté
- 3 g Oregano sušené
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 35 g Med včelí
- 40 g Zakysaná smetana
- 60 g Řeřicha
- 20 ml Citronová šťáva
- 230 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 62 g
- Sodík 1185 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 207.6 mg
- Draslík 731.4 mg
- Vláknina 2324.4 mg
- Vitamín A 2324.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová žebírka vcelku osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Vypečený tuk slijeme, do mísy vsypeme mouku, kakao, přidáme med, chilli koření, mletou papriku, oregano, kmín, zalijeme vodou a promícháme. Nalijeme na žebírka v pekáči, pečeme půl hodiny.
-
2
Upečená žebírka vyjmeme, podél kostí nakrájíme na menší kousky, upravíme na talíře, do omáčky v pekáči přimícháme smetanu, provaříme a omáčkou žebírka přelijeme. Jednotlivé porce pokapeme citronovou šťávou a posypeme posekanou řeřichou.