Ruské zeleninové ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Fazole červené sterilované
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Brukev řepka
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 221 g
  • Sodík 1232 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 1329.5 mg
  • Vláknina 32647 mg
  • Vitamín A 32647 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravenou zeleninu nejprve očistíme a zbavíme slupek a ovadlých částí.

  • 2

    Mrkve a brukve nakrájíme na kostky a půl hlávky malého zelí nahrubo nakrouháme, vložíme do kastrolu s rozpuštěnou lžící másla, osolíme, přidáme čtvrt litru hovězího vývaru a dáme podusit. Menší vařené brambory nakrájíme na čtvrtky a ve velké pánvi je spolu s kolečky cibule opečeme na másle.

  • 3

    Potom si připravíme omáčku. Na kastrolku uděláme ze 3 lžic másla a 2 lžic hladké mouky světlou jíšku, zalijeme ji vlažným hovězím vývarem, ušleháme, přidáme drobně pokrájená rajčata a nakrájené sterilované lusky a 15 minut povaříme.

  • 4

    Všechnu zeleninu i s vydušenou šťávou a brambory s cibulí smícháme dohromady, vložíme do kastrolu, zalijeme připravenou omáčkou, podle chuti přisolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem a mletou skořicí, zakryjeme a 15 minut dusíme. Nakonec zjemníme šlehačkou a odstavíme.

  • 5

    Ragú při podání posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu