Litevské cepelíny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1260 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 85 g
- Sodík 1441 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 283.6 mg
- Draslík 1874.6 mg
- Vláknina 23226 mg
- Vitamín A 23226 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané syrové brambory nastrouháme, dobře vymačkáme vodu a smícháme je s nastrouhanými vařenými bramborami, hladkou moukou, solí, 1 vejcem a 100 ml zakysané smetany. Promícháme a na pomoučeném vále z těsta vytvoříme placku.
-
2
Pak si připravíme nádivku. Na 150 g sádla opečeme 3 nakrájené cibule, přidáme tvaroh a 2 vejce, osolíme a dobře promícháme.
-
3
Z bramborového těsta vykrajujeme kroužky, klademe na ně nádivku a zformujeme do podlouhlých šišek. Vaříme je 10 minut v osolené vodě.
-
4
Mezitím na 100 g sádla zpěníme 3 cibule, osolíme, zalijeme 200 ml zakysané smetany a chvilku povaříme.
-
5
Cepelíny podáváme přelité teplou smetanovou omáčkou.