Litevské cepelíny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tvaroh jemný
  • 250 g Sádlo škvařené
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Brambory
  • 10 ks Brambory vařené
  • 6 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1260 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 1441 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 283.6 mg
  • Draslík 1874.6 mg
  • Vláknina 23226 mg
  • Vitamín A 23226 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané syrové brambory nastrouháme, dobře vymačkáme vodu a smícháme je s nastrouhanými vařenými bramborami, hladkou moukou, solí, 1 vejcem a 100 ml zakysané smetany. Promícháme a na pomoučeném vále z těsta vytvoříme placku.

  • 2

    Pak si připravíme nádivku. Na 150 g sádla opečeme 3 nakrájené cibule, přidáme tvaroh a 2 vejce, osolíme a dobře promícháme.

  • 3

    Z bramborového těsta vykrajujeme kroužky, klademe na ně nádivku a zformujeme do podlouhlých šišek. Vaříme je 10 minut v osolené vodě.

  • 4

    Mezitím na 100 g sádla zpěníme 3 cibule, osolíme, zalijeme 200 ml zakysané smetany a chvilku povaříme.

  • 5

    Cepelíny podáváme přelité teplou smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu