Přílohové zelí s nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 220 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 88.6 mg
  • Draslík 346.9 mg
  • Vláknina 7179.5 mg
  • Vitamín A 7179.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na kostičky, sýr nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V kastrole zpěníme na oleji cibuli, přidáme zelí, sůl, pepř a za občasného míchání dusíme zhruba 10 minut. Poté odstavíme a do zelí vmícháme sýr se smetanou. Vrátíme na sporák a na mírném plameni za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Nevaříme!

Komentáře k receptu