Kyjevská soljanka s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 300 g Uzené maso vařené
  • 1000 g Zelí kysané
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 936 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 2811 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 63.5 mg
  • Draslík 259 mg
  • Vláknina 6424.2 mg
  • Vitamín A 6424.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí scedíme, pokrájíme vložíme do kastrolu, přidáme lžíci oleje, 300 ml hovězího vývaru a zakryté poklicí dusíme 40 minut. Pak vmícháme 1 drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli, rajský protlak, lžíci vinného octa, lžíci cukru, přidáme bobkový list, osolíme, opepříme a dusíme ještě 10 minut. Když je zelí měkké, zahustíme ho jíškou a povaříme.

  • 2

    Mezitím nakrájíme vařené uzené maso na kostky, zlehka ho na másle s 1 cibulí osmažíme, přidáme nadrobno nakrájené nakládané okurky, lžíci kaparů, zalijeme 100 ml hovězího vývaru a několik minut dusíme.

  • 3

    Poté na pekáč urovnáme polovinu dušeného zelí, na něj naklademe maso s přísadami, zakryjeme zbytkem zelí, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokropíme máslem a dáme na 10-12 minut zapéct.

  • 4

    Zapečenou soljanku na talíři přelijeme zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu