Anglické koláčky k snídani
Suroviny
- 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 100 g Cukr moučkový
- 20 g Cukr vanilka
- 60 g Rozinky bílé
- 100 g Máslo čerstvé
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 20 g Cukr vanilka
- 100 g Džem jahodový
- 2.4 g Hera
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 2.25 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 14 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 64.9 mg
- Draslík 105.3 mg
- Vláknina 2818.4 mg
- Vitamín A 2818.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vhodné misky prosejeme mouku, kypřící prášek, moučkový a vanilkový cukr, sůl. Přidáme rozinky, skořici, rozklepneme vejce, přilijeme mléko. Nakonec dolijeme v mikrovlnné troubě rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme těsto, na moukou posypané pracovní ploše ho rozválíme na velký plát o síle 2 cm. Z těsta vykrajujeme kolečka s průměrem 8 cm a pokládáme na Herou vymazaný plech vedle sebe se vzdálenosti 2 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem.
-
2
Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečme přibližně 10 minut při 180 stupních. Poté zvýšíme teplotu na 200 stupňů a koláčky dopečeme ještě 5 minut. Hotové sebereme z plechu a necháme vychladnout na kovové mřížce.
-
3
Těsně před podáváním vychladlé koláčky podélně rozkrojíme na půlky. Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které přidáme jednu lžící jahodového džemu a promícháme. Na spodní díl dáme připravenou náplň, přiklopíme druhou půlkou a podáváme.