Štramberské uši se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 10 g Hřebíček
  • 700 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 450 g Cukr moučkový
  • 400 g Med včelí
  • 150 g Hera
  • 350 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 g Cukr vanilka
  • 300 g Jahody zahradní
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 3 kávová lžička Soda jedlá
  • 4 ks Badyán
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 45.5 mg
  • Draslík 43.7 mg
  • Vláknina 2402.9 mg
  • Vitamín A 2402.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřebíček spolu s badyánem pomeleme ve mlýnku na koření, vložíme do misky a promícháme s mletou skořicí. Přidáme prosátou mouku, cukr a jedlou sodu, opět smícháme. Nakonec rozklepneme vejce, vložíme med a ze všech surovin vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho a vložíme na dva dny do lednice odpočívat.

  • 2

    Pracovní plochu posypeme moukou, těsto rozválíme na velký tenký plát. Vykrajujeme z něj placičky o průměru 10 - 12 cm. Pokládáme je na tukem důkladně vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních po dobu 10 - 12 minut. Upečené placičky ihned (ještě teplé) tvarujeme do tvaru uší a necháme vychladnout. Potom je vložíme do vhodné nádoby, kterou uzavřeme a necháme 6 - 7 dní odležet.

  • 3

    Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku. Naplníme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou, nastříkáme šlehačku z jednoho konce do uší. Poté vložíme jahodu a opět nastříkáme šlehačku. Uší plníme až do spotřebování šlehačky, jahod a uší.

  • 4

    Takto naplněné uši naaranžujeme na jednotlivé talíře. Každou porci ještě polijeme čokoládovou polevou a podáváme.

Komentáře k receptu