Pěna z oříškového nugátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 34 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 142.3 mg
- Vláknina 6871.3 mg
- Vitamín A 6871.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ihned přimícháme nakrájený nugát a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Stáhneme z ohně, za stálého míchání rozpustíme nugát a mírně hmotu vychladíme. Vložíme ji do lednice úplně vychladnout.
-
2
Pomeranče oloupeme, kůru pokrájíme na tenké proužky. Z pomeranče odstraníme slupku ie blánu, pomeranč rozdělíme na jednotlivé měsíčky, ty nakrájíme na menší kousky. V teflonové pánvi rozpustíme cukr s medem na karamel. Opatrně zalijeme horkou vodou a chvilku povaříme. Odstavíme, vložíme pomerančové kousky, nakrájenou kůru, přilijeme pomerančový likér a vyškrábaná vanilková semínka. Vše promícháme, necháme v lednici celou noc odležet.
-
3
Vychladlou směs vyšleháme na pěnu. Na dno vysokých sklenek dáme pomerančovou směs, potom vyšlehanou pěnu, následně přelijeme karamelem. Všechny porce nakonec ozdobíme mandarinkovým kompotem a podáváme.