Kaše z hrušek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Krupky trhané
  • 750 g Hrušky
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 2 špetka Sůl
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 4 dl Voda pitná
  • 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 162.5 mg
  • Draslík 271.6 mg
  • Vláknina 14200 mg
  • Vitamín A 14200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1550.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté krupky - lámanku dobře promyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vodou a necháme je namočené několik hodin (2-3 hodiny). Poté je scedíme, vložíme do hrnce (mlékovar) s vařícím mlékem a smetanou do které jsme přidali 2 špetky soli. Za častého promíchání je pomalu uvaříme doměkka. Vaříme je 40-50 minut.

  • 2

    Mezitím, než se nám krupky uvaří, omyjeme, oloupeme a rozkrájíme hrušky. Zbavíme je jadřinců, pokrájíme je na plátky a dáme do kastrolu s 6 dl vody. Vaříme je přibližně 20 minut. Hrušky poté zcedíme, vložíme je do mléka ke krupkám a společně vše dovaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec osladíme podle chuti. Uvařenou směs necháme chvíli vychladnout a poté ji rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

  • 4

    Kaši znovu ohřejeme a podáváme ji samostatně posypanou skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu