Kaše z hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 51 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 162.5 mg
- Draslík 271.6 mg
- Vláknina 14200 mg
- Vitamín A 14200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1550.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté krupky - lámanku dobře promyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vodou a necháme je namočené několik hodin (2-3 hodiny). Poté je scedíme, vložíme do hrnce (mlékovar) s vařícím mlékem a smetanou do které jsme přidali 2 špetky soli. Za častého promíchání je pomalu uvaříme doměkka. Vaříme je 40-50 minut.
-
2
Mezitím, než se nám krupky uvaří, omyjeme, oloupeme a rozkrájíme hrušky. Zbavíme je jadřinců, pokrájíme je na plátky a dáme do kastrolu s 6 dl vody. Vaříme je přibližně 20 minut. Hrušky poté zcedíme, vložíme je do mléka ke krupkám a společně vše dovaříme doměkka.
-
3
Nakonec osladíme podle chuti. Uvařenou směs necháme chvíli vychladnout a poté ji rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
-
4
Kaši znovu ohřejeme a podáváme ji samostatně posypanou skořicovým cukrem.