Telecí knedlíčky - zavářka do polévky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Telecí plec
  • 250 g Vepřová plec
  • 50 g Strouhanka
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 269.7 mg
  • Vláknina 636.9 mg
  • Vitamín A 636.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso a vepřovou plec omyjeme, nakrájíme na menší kousky a jemně pomeleme na masovém strojku. Očištěnou cibuli nastrouháme a stroužek česneku prolisujeme.

  • 2

    Mleté maso v míse smícháme s čerstvou strouhankou, cibulí, česnekem, smetanou, solí a čerstvě pomletým pepřem. Lžičkou vykrojíme malé hromádky ze kterých utvoříme malé kulaté knedlíčky. Knedlíčky použijeme jako zavářku do polévky. Vaříme je pouze 3-5 minut, podle velikosti, ve vodě osolené mořskou solí.

Komentáře k receptu