Telecí knedlíčky - zavářka do polévky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 16 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 269.7 mg
- Vláknina 636.9 mg
- Vitamín A 636.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso a vepřovou plec omyjeme, nakrájíme na menší kousky a jemně pomeleme na masovém strojku. Očištěnou cibuli nastrouháme a stroužek česneku prolisujeme.
-
2
Mleté maso v míse smícháme s čerstvou strouhankou, cibulí, česnekem, smetanou, solí a čerstvě pomletým pepřem. Lžičkou vykrojíme malé hromádky ze kterých utvoříme malé kulaté knedlíčky. Knedlíčky použijeme jako zavářku do polévky. Vaříme je pouze 3-5 minut, podle velikosti, ve vodě osolené mořskou solí.