Krůtí musaka Bergerac
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 60 g Máslo čerstvé
- 34.37 g Olej rostlinný
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 200 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vejce slepičí
- 6 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
- 1 polévková lžíce Sůl
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 30 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 260.6 mg
- Draslík 327.9 mg
- Vláknina 238.2 mg
- Vitamín A 238.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2 vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků se lžičkou soli ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku, mléko a žloutky. Vše lehce smícháme vařečkou, až vznikne poddajné těstíčko k namáčení řízků.
-
2
Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 řízků. Naklepeme, dáme vždy dva na sebe, sklepeme je k sobě, poté je osolíme, opeříme, namočíme v těstíčku a smažíme na oleji. Osmažené je naskládáme do ohnivzdorné mísy, vymazané máslem.
-
3
V osolené smetaně rozšleháme 2 vejce, řízky zalijeme a krátce zapečeme v troubě.
-
4
Podáváme s pečivem.