Hovězí vývar se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 622 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 159.6 mg
- Draslík 554.7 mg
- Vláknina 3555.8 mg
- Vitamín A 3555.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý špenát dobře propereme, necháme okapat a pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpuštěné máslo vložíme pokrájený špenát a pod pokličkou dusíme 5 - 8 minut. Přimícháme rozetřený stroužek česneku. Poté přilijeme hovězí vývar, promícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 2 minuty.
-
2
Omyjeme petrželovou nať a drobně ji rozkrájíme. Ve smetaně důkladně rozkvedláme žloutek, poté směs rozdělíme do talířů. Zalijeme vývarem se špenátem, ozdobíme petrželkou a podáváme.