Hovězí vývar se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 7 dl Hovězí vývar základní
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 622 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 159.6 mg
  • Draslík 554.7 mg
  • Vláknina 3555.8 mg
  • Vitamín A 3555.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý špenát dobře propereme, necháme okapat a pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpuštěné máslo vložíme pokrájený špenát a pod pokličkou dusíme 5 - 8 minut. Přimícháme rozetřený stroužek česneku. Poté přilijeme hovězí vývar, promícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 2 minuty.

  • 2

    Omyjeme petrželovou nať a drobně ji rozkrájíme. Ve smetaně důkladně rozkvedláme žloutek, poté směs rozdělíme do talířů. Zalijeme vývarem se špenátem, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu