Švédská majonéza se smetanou a koprem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 l Voda pitná
  • 3 dl Olej olivový
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 98.4 mg
  • Draslík 39.2 mg
  • Vláknina 81.1 mg
  • Vitamín A 81.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme litr vody, přivedeme k varu a do hrnce umístíme vhodný rendlík (nebo misku). Do něj vložíme dva žloutky, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici, metlou vše rozšleháme. Poté budeme za stálého šlehání přikapávat olej. Když je majonézu hladká a tuhá, po kapkách přišleháme 2 lžíce vařící vody, která majonézu ztuží.

  • 2

    Mladý čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. K majonéze postupně přimícháme kysanou lahůdkovou smetanu i kopr.

Komentáře k receptu