Omáčka bešamelová pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 156.3 mg
- Vláknina 2494.7 mg
- Vitamín A 2494.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 450.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme sójové mléko. Přidáme oloupanou cibuli napíchanou hřebíčky, kuličky pepře a petržel. Přivedeme mléko k varu a snížíme teplotu. Necháme 10 minut probublávat, poté mléko odstavíme. Ponecháme v něm 20 minut louhovat zeleninu, poté ji odebereme, mléko přecedíme.
-
2
Margarín zahřejeme v kastrolu, přidáme k němu mouku, promícháme a prohřejeme 2 minuty, aby jíška zůstala světlá. Zahříváme přecezené mléko, dokud nezačne vřít.
-
3
Necháme na plotně jíšku na mírném ohni, postupně k ní přiléváme mléko. Mícháme, aby nevznikly žmolky. Jakmile dolijeme všechno mléko, velmi pomalu 10 minut vaříme a stále mícháme.
-
4
Přimícháme smetanu, osolíme a opepříme.