Omáčka bešamelová pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 45 g Margarín
  • 30 g Mouka bezlepková
  • 450 ml Mléko sójové
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 6 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 156.3 mg
  • Vláknina 2494.7 mg
  • Vitamín A 2494.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 450.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme sójové mléko. Přidáme oloupanou cibuli napíchanou hřebíčky, kuličky pepře a petržel. Přivedeme mléko k varu a snížíme teplotu. Necháme 10 minut probublávat, poté mléko odstavíme. Ponecháme v něm 20 minut louhovat zeleninu, poté ji odebereme, mléko přecedíme.

  • 2

    Margarín zahřejeme v kastrolu, přidáme k němu mouku, promícháme a prohřejeme 2 minuty, aby jíška zůstala světlá. Zahříváme přecezené mléko, dokud nezačne vřít.

  • 3

    Necháme na plotně jíšku na mírném ohni, postupně k ní přiléváme mléko. Mícháme, aby nevznikly žmolky. Jakmile dolijeme všechno mléko, velmi pomalu 10 minut vaříme a stále mícháme.

  • 4

    Přimícháme smetanu, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu