Pralínkové knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Pralinky
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 106.8 mg
  • Draslík 354.2 mg
  • Vláknina 7265 mg
  • Vitamín A 7265 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce ve 2 litrech osolené vody scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na moukou vysypaný vál. Brambory důkladně promícháme s vejci, moukou, špetkou soli a podle potřeby přilitou smetanou. Rukou dobře prohněteme a vypracujeme tuhé, nelepivé těsto. Rozválíme na velký plát, silný 5 mm. Sklenicí o průměru 8 mm vykrajujeme kolečka. Do středu každého kolečka položíme pralinku, uzavřeme, v dlaních vytvarujeme kuličky.

  • 2

    Vložíme je do 3 l vroucí, špetkou soli osolené vody, povaříme přibližně 7 minut, až vyplavou na hladinu. Scedíme a ihned potřeme rozpuštěným, teplým máslem.

  • 3

    Pomleté ořechy smícháme s vanilkovým i moučkovým cukrem a teplé knedlíčky obalíme. Podle porci rozdělíme knedlíčky na jednotlivé talíře, přelijeme rozehřátým másle, ozdobíme ze smetany vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu