Ovocné skořicové suflé
Suroviny
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Cukr krupice
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 20 g Cukr skořicový
- 50 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vanilkový lusk
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 33 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 312.6 mg
- Draslík 140.5 mg
- Vláknina 3895.7 mg
- Vitamín A 3895.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu povaříme do bodu varu, za stálého míchání spolu s vanilkou, skořicí a citronovou kůrou. Přidáme máslo smíchané dohromady s moukou, dobře metličkou rozkvedláme, povaříme 2-3 minuty. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a pomalu metličkou vmícháme žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do smetanové směsi.
-
2
Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme do 2/3 připraveným těstem. Na povrch naskládáme na malé kousky nakrájená jablka, povrch pěkně uhladíme.
-
3
Vložíme naplněné formičky do trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Po vytažení z trouby posypeme skořicovým a moučkovým cukrem a ihned podáváme.