Parmezánová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 50 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 25.9 mg
- Vláknina 150.8 mg
- Vitamín A 150.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci si rozpustíme 50 g másla, přidáme k němu 1 lžíci hladké mouky a usmažíme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a mícháme do potřebné hustoty. Při mírné teplotě jíšku povaříme asi 10-15 minut.
-
2
Parmezán jemně nastrouháme. Omáčku odstavíme z plotny, parmezán zamícháme do horké omáčky a mícháme do doby, až se rozpustí. Omáčku nalijeme do omáčníku a ihned podáváme.