Švédské kornoutky plněné šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cukr krupice
  • 150 g Džem pomerančový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 205.2 mg
  • Draslík 39.5 mg
  • Vláknina 1627.5 mg
  • Vitamín A 1627.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, vymícháme hladké těsto.

  • 2

    Plech vytřeme olejem, na něj postupně klademe lžící hromádky těsta, které rozetřeme širokým nožem na tenké kulaté placičky. Pečeme při 190°C asi 10 - 15 minut do zlatova. Upečené a teplé svineme opatrně do kornoutků a necháme je vychladnout.

Komentáře k receptu