Švédské kornoutky plněné šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 29 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 205.2 mg
- Draslík 39.5 mg
- Vláknina 1627.5 mg
- Vitamín A 1627.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, vymícháme hladké těsto.
-
2
Plech vytřeme olejem, na něj postupně klademe lžící hromádky těsta, které rozetřeme širokým nožem na tenké kulaté placičky. Pečeme při 190°C asi 10 - 15 minut do zlatova. Upečené a teplé svineme opatrně do kornoutků a necháme je vychladnout.