Šlehačkové oplatky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 3150 mg
- Vitamín A 3150 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu dáme do mísy, vyšleháme na tuhou šlehačku. Přidáme postupně prosátou hladkou mouku, studenou vodu a znovu směs důkladně vyšleháme. Následně přidáme rozpuštěné vlahé máslo.
-
2
Speciální kleště na oplatky potřeme olejem, vložíme do nich těsto a pečeme do zlatova (podle návodu).