Filé s rezavou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé rybí
  • 600 g Brambory vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Olej rostlinný
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 2613 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 711.4 mg
  • Vláknina 12606.2 mg
  • Vitamín A 12606.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme a vymačkáme z nich vodu, sterilované okurky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme ho na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění omáčky) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách opečeme.

  • 3

    Připravená rajčata přidáme k filé, pokropíme octem a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme 10 minut.

  • 4

    Mezitím v kastrole na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou pak zalijeme šťávou z upečeného filé. Přidáme nakrájené okurky a hořčici. Smetanu rozmícháme se lžičkou mouky a omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, případně přisolíme.

  • 5

    Do hotové omáčky vložíme filé s rajčaty. Už nevaříme.

  • 6

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu