Filé s rezavou omáčkou
Suroviny
- 600 g Filé rybí
- 600 g Brambory vařené
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Olej rostlinný
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 3 ks Rajčata
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 42 g
- Sodík 2613 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 711.4 mg
- Vláknina 12606.2 mg
- Vitamín A 12606.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme a vymačkáme z nich vodu, sterilované okurky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme ho na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění omáčky) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách opečeme.
-
3
Připravená rajčata přidáme k filé, pokropíme octem a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme 10 minut.
-
4
Mezitím v kastrole na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou pak zalijeme šťávou z upečeného filé. Přidáme nakrájené okurky a hořčici. Smetanu rozmícháme se lžičkou mouky a omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, případně přisolíme.
-
5
Do hotové omáčky vložíme filé s rajčaty. Už nevaříme.
-
6
Podáváme s vařenými bramborami.