Štičí kenelky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Štika obecná
  • 300 ml Holandská omáčka
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 301.6 mg
  • Draslík 79 mg
  • Vláknina 124.3 mg
  • Vitamín A 124.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Štičí maso bez kůže a kostí dvakrát umeleme, osolíme, opepříme, přidáme bílky, utřeme vařečkou do hladka a nakonec prolisujeme přes síto.

  • 2

    Směs dáme do lednice na půl hodiny vychladit, poté vmícháme šlehačku.

  • 3

    V kastrolu necháme vařit vodu se lžičkou soli, lžicí vykrajujeme noky, které rychle zavaříme. Stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme „táhnout“ 8 minut při teplotě 90°C. Nevaříme.

  • 4

    Scezené noky podáváme s holandskou omáčkou.

Komentáře k receptu