Bezlepkový jablečný dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 29.8 mg
- Vláknina 1533.3 mg
- Vitamín A 1533.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, v míse je smícháme s bezlepkovou moukou na bábovku Jizerka. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Těsto nalijeme do formy, pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 30 - 40 minut do zlatova. Upečený korpus po chvíli opatrně vyjmeme (uvolníme) z formy a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme smetanu s cukrem na tuhou šlehačku a zakysanou (hustou) smetanu rozmícháme.
-
2
Vychladlý korpus potřeme zakysanou smetanou, ozdobíme kopečky šlehačky, posypeme skořicovým cukrem. Nakrájíme a podáváme.