Bezlepkový jablečný dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Jablka
  • 120 g Mouka bezlepková
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr skořicový
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 29.8 mg
  • Vláknina 1533.3 mg
  • Vitamín A 1533.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, v míse je smícháme s bezlepkovou moukou na bábovku Jizerka. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Těsto nalijeme do formy, pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 30 - 40 minut do zlatova. Upečený korpus po chvíli opatrně vyjmeme (uvolníme) z formy a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme smetanu s cukrem na tuhou šlehačku a zakysanou (hustou) smetanu rozmícháme.

  • 2

    Vychladlý korpus potřeme zakysanou smetanou, ozdobíme kopečky šlehačky, posypeme skořicovým cukrem. Nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu