Šlehačkové kostky s banánem
Suroviny
- 80 g Cukr krupice
- 160 g Mouka bezlepková
- 40 g Kakao
- 80 g Cukr krystal
- 80 g Cukr krystal
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Puding bezlepkový
- 4 ks Banány
- 4 dl Mléko plnotučné
- 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 847 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 42 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 468.5 mg
- Draslík 576 mg
- Vláknina 6933.3 mg
- Vitamín A 6933.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 414.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme 6 žloutků a 80 g krystalového cukru. Elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky do pěny. Bílky s 80 g krystalového cukru vyšleháme na tuhý sníh. Obě směsi smícháme, postupně přimícháme po lžících bezlepkovou mouku a kakao. Plech vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Na plech nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.
-
2
Mezitím si připravíme pudingovou náplň: V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl mléka. V 1 dl mléka rozmícháme bezlepkový vanilkový puding a vlijeme ho do mléka. Za stálého míchání vaříme puding 1 minutu, přimícháme 80 g cukru, puding odstavíme z plotny a necháme ho vychladnout.
-
3
Ze smetany si vyšleháme tuhou šlehačku. Když máme upečený korpus koláče vychladlý, poklademe na něj rozpůlené oloupané banány a zalijeme je pudingem. Uhladíme ho, ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou bezlepkovou čokoládou.
-
4
Ozdobený korpus s banány nakrájíme na menší kostky (asi 7 x 7 cm)