Fazolová polévka s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 120 g Paprika červená
  • 120 g Celer řapíkatý
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Fazole bílé předvařené
  • 3 g Kmín celý
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1320 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 604.9 mg
  • Vláknina 4702.1 mg
  • Vitamín A 4702.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, červenou papriku bez jádřince rozkrájíme na kostičky, řapíkatý celer na nudličky, rajčata scedíme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, celer a osmahneme. Přidáme mleté maso, orestujeme, přidáme rajčata, česnek, sůl, pepř, kmín, špetku chilli koření, skořice a cayenského pepře. Zalijeme vývarem, zvolna vaříme 20 minut. Nyní přisypeme fazole a vaříme do měkka.

  • 3

    Polévku rozmixujeme, přimícháme zakysanou smetanu a podáváme.

Komentáře k receptu