Fazolová polévka s mletým masem
Suroviny
- 120 g Cibule
- 120 g Paprika červená
- 120 g Celer řapíkatý
- 200 g Hovězí maso mleté
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole bílé předvařené
- 3 g Kmín celý
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 80 g Zakysaná smetana
- 30 g Olej slunečnicový
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Skořice mletá
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1320 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 604.9 mg
- Vláknina 4702.1 mg
- Vitamín A 4702.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.8 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, červenou papriku bez jádřince rozkrájíme na kostičky, řapíkatý celer na nudličky, rajčata scedíme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, celer a osmahneme. Přidáme mleté maso, orestujeme, přidáme rajčata, česnek, sůl, pepř, kmín, špetku chilli koření, skořice a cayenského pepře. Zalijeme vývarem, zvolna vaříme 20 minut. Nyní přisypeme fazole a vaříme do měkka.
-
3
Polévku rozmixujeme, přimícháme zakysanou smetanu a podáváme.