Zapékané brambory s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 38 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 25.4 mg
- Draslík 998 mg
- Vláknina 15592.4 mg
- Vitamín A 15592.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme do měkka se slupkou. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, v pánvičce na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme drobně nakrájené kysané zelí, chvilku podusíme. Oloupaná, jádřinců zbavená a na tenké plátky nakrájená jablka přidáme k zelí, vložíme také jalovec. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme ještě 10 minut.
-
2
Pečící formu vymažeme máslem, na dno naskládáme bramborové plátky, potom zelí a opět brambory. Créme fraiche dobře promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, drobně nasekanou petrželovou natí a přelijeme povrch brambor.
-
3
Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních Celsia pečeme 30 minut.