Zapékané brambory s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Zelí kysané
  • 3 g Jalovec
  • 200 g Créme fraiche
  • 20 g Petržel - nať
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 454 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 25.4 mg
  • Draslík 998 mg
  • Vláknina 15592.4 mg
  • Vitamín A 15592.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme do měkka se slupkou. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, v pánvičce na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme drobně nakrájené kysané zelí, chvilku podusíme. Oloupaná, jádřinců zbavená a na tenké plátky nakrájená jablka přidáme k zelí, vložíme také jalovec. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme ještě 10 minut.

  • 2

    Pečící formu vymažeme máslem, na dno naskládáme bramborové plátky, potom zelí a opět brambory. Créme fraiche dobře promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, drobně nasekanou petrželovou natí a přelijeme povrch brambor.

  • 3

    Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních Celsia pečeme 30 minut.

Komentáře k receptu