Gratinovaný barevný chřest
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 42 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 224 mg
- Vláknina 3545.1 mg
- Vitamín A 3545.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelený chřest oloupeme v místě řezu a bílý oloupeme celý. Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme 60 g másla, citrónovou šťávu a přivedeme k varu. Vložíme chřest povaříme 5-8 minut doměkka.
-
2
Následovně necháme okapat a naskládáme do zbylým máslem vymazané pečící formy.
-
3
Créme fraiche smícháme s vejci, cayenským pepřem, solí. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a citrónovou kůru. Připravený krém rovnoměrně rozložíme na chřest.
-
4
Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 220 stupních Celsia 10 minut.
-
5
Upečený chřest aranžujeme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.