Sladké gratinované hrušky s krupicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hrušky
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 60 g Poleva čokoládová
  • 50 g Créme fraiche
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 3 dl Voda pitná
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Krupice dětská
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 20.3 mg
  • Draslík 123.8 mg
  • Vláknina 6312.2 mg
  • Vitamín A 6312.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky omyjeme, nakrájíme na osminky, dáme do misky. Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme vroucí vodou, necháme 3 minuty namočené. Pečicí formu vymažeme důkladně máslem, naskládáme na dno formy scezené hrušky.

  • 2

    Do kastrůlku vlijeme mléko, do studeného vsypeme dětskou krupici, cukr, med, vanilkový cukr, citronovou kůru a uvaříme středně hustou omáčku. Stáhneme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. Vmícháme créme fraiche,podle potřeby smetanu a podle chutě javorový sirup. Nakonec sezamové semínka a žloutky. Vše dobře metlou prošleháme a zalijeme hrušky.

  • 3

    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200stupňové teplotě 30 minut.

  • 4

    Po vytažení z trouby necháme vychladnout, potřeme želé a opět necháme v lednici vychladnout. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu