Sladké gratinované hrušky s krupicí
Suroviny
- 500 g Hrušky
- 60 g Máslo čerstvé
- 20 g Cukr vanilka
- 60 g Poleva čokoládová
- 50 g Créme fraiche
- 3 ml Citronová šťáva
- 3 dl Voda pitná
- 5 dl Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Krupice dětská
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 15 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 20.3 mg
- Draslík 123.8 mg
- Vláknina 6312.2 mg
- Vitamín A 6312.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky omyjeme, nakrájíme na osminky, dáme do misky. Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme vroucí vodou, necháme 3 minuty namočené. Pečicí formu vymažeme důkladně máslem, naskládáme na dno formy scezené hrušky.
-
2
Do kastrůlku vlijeme mléko, do studeného vsypeme dětskou krupici, cukr, med, vanilkový cukr, citronovou kůru a uvaříme středně hustou omáčku. Stáhneme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. Vmícháme créme fraiche,podle potřeby smetanu a podle chutě javorový sirup. Nakonec sezamové semínka a žloutky. Vše dobře metlou prošleháme a zalijeme hrušky.
-
3
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200stupňové teplotě 30 minut.
-
4
Po vytažení z trouby necháme vychladnout, potřeme želé a opět necháme v lednici vychladnout. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme čokoládovou polevou.