Bezlepkový bramborový guláš se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Salám měkký bezlepkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka bezlepková Jizerka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 1258 mg
  • Vláknina 17140.6 mg
  • Vitamín A 17140.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Bezlepkový salám pokrájíme na stejně velké kostičky jako brambory. Brambory se salámem dáme do hrnce, přidáme bobkový list, drcený kmín, sůl, vodu a pomalu vaříme přibližně 20 minut doměkka. Mezitím si očistíme 2 cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na oleji ji zpěníme a hned ji přidáme k bramborům.

  • 2

    V teflonové pánvi si připravíme jíšku: Nasucho opražíme dorůžova 1 lžíci bezlepkové mouky Jizerka. Pánev odstavíme z plotny a k mouce za stálého míchání ještě přidáme sladkou papriku a chilli koření. (Nesmí se nám nic připálit).

  • 3

    Když jsou brambory měkké, přimícháme smetanu, necháme ji přejít varem, přimícháme světlou jíšku a vaříme minimálně 5-8 minut. Guláš podáváme teplý.

Komentáře k receptu