Bezlepkový bramborový guláš se smetanou
Suroviny
- 500 g Brambory
- 200 g Salám měkký bezlepkový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 8 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Mouka bezlepková Jizerka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 37 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 1258 mg
- Vláknina 17140.6 mg
- Vitamín A 17140.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Bezlepkový salám pokrájíme na stejně velké kostičky jako brambory. Brambory se salámem dáme do hrnce, přidáme bobkový list, drcený kmín, sůl, vodu a pomalu vaříme přibližně 20 minut doměkka. Mezitím si očistíme 2 cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na oleji ji zpěníme a hned ji přidáme k bramborům.
-
2
V teflonové pánvi si připravíme jíšku: Nasucho opražíme dorůžova 1 lžíci bezlepkové mouky Jizerka. Pánev odstavíme z plotny a k mouce za stálého míchání ještě přidáme sladkou papriku a chilli koření. (Nesmí se nám nic připálit).
-
3
Když jsou brambory měkké, přimícháme smetanu, necháme ji přejít varem, přimícháme světlou jíšku a vaříme minimálně 5-8 minut. Guláš podáváme teplý.