Skořicový krém s vanilkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 g Kardamom
  • 15 g Skořice mletá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 30 g Cukr moučkový
  • 15 g Cukr skořicový
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 620.3 mg
  • Draslík 95.9 mg
  • Vláknina 9112.4 mg
  • Vitamín A 9112.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku nalijeme mléko, smetanu, přidáme vanilkový cukr, kardamom, špetku mletého muškátu, mletou skořici a ohřejeme. V kovové misce rozšleháme žloutky s cukrem, za stálého šlehání pomalu přilijeme ochucené mléko se smetanou, misku vložíme do horké vodní lázně a šleháme, dokud krém nezhoustne.

  • 2

    Rozdělíme do misek a dáme vychladit. Před podáváním posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu