Skořicový krém s vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 31 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 620.3 mg
- Draslík 95.9 mg
- Vláknina 9112.4 mg
- Vitamín A 9112.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku nalijeme mléko, smetanu, přidáme vanilkový cukr, kardamom, špetku mletého muškátu, mletou skořici a ohřejeme. V kovové misce rozšleháme žloutky s cukrem, za stálého šlehání pomalu přilijeme ochucené mléko se smetanou, misku vložíme do horké vodní lázně a šleháme, dokud krém nezhoustne.
-
2
Rozdělíme do misek a dáme vychladit. Před podáváním posypeme skořicovým cukrem.