Salát z hlávkového salátu s kysaným mlékem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 10 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 36.2 mg
- Vláknina 4719.8 mg
- Vitamín A 4719.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát očistíme od poškozených listů, několikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké pásky.
-
2
Kyselé mléko smícháme se sladkou smetanou, dobře dochutíme solí, pepřem.
-
3
Připravený salát rozdělíme podle porcí do salátových misek. Každou porci přelijeme připravenou zálivku z kyselého mléka a podáváme.