Salát z hlávkového salátu s kysaným mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Salát hlávkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Mléko acidofilní
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 36.2 mg
  • Vláknina 4719.8 mg
  • Vitamín A 4719.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát očistíme od poškozených listů, několikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké pásky.

  • 2

    Kyselé mléko smícháme se sladkou smetanou, dobře dochutíme solí, pepřem.

  • 3

    Připravený salát rozdělíme podle porcí do salátových misek. Každou porci přelijeme připravenou zálivku z kyselého mléka a podáváme.

Komentáře k receptu