Lívance se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Kompot švestkový
  • 30 g Cukr moučkový
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ml Pomerančová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • 0.29 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 134.5 mg
  • Draslík 327.3 mg
  • Vláknina 3699.3 mg
  • Vitamín A 3699.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 414.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažné mléko vlijeme do kastrůlku nebo vhodné misky. Přidáme rozdrobené droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do misky, rozklepneme vejce, přilijeme kvásek, pomerančovou šťávu, sůl. Všechny suroviny dobře prošleháme na tekoucí těsto.

  • 2

    Pánev na lívance dobře zahřejeme, potřeme přiměřeně olejem. Malou naběračkou naléváme těsto na pánev. Na prudkém ohni opečeme jednu stranu, po otočení druhou stranu. Takto pokračujeme až do skončení těsta. Lívance dáváme do nádoby s poklicí a udržujeme je teplé.

  • 3

    Teplé lívance podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme moučkovým cukrem, naaranžujeme okapané švestky. Nakonec ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu