Treska s hořčicovou omáčkou
Suroviny
- 20 g Celer - nať
- 100 g Celer bulvový
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 750 g Treska aljašská
- 3 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 4 dl Vývar rybí
- 0.2 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 99.5 mg
- Draslík 756.6 mg
- Vláknina 1707.4 mg
- Vitamín A 1707.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku důkladně očistíme, rozporcujeme na stejné porce, omyjeme a osušíme. Porce osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách do měkka, vybereme a dáváme stranou.
-
2
Do vypečeného oleje přidáme jemně nastrouhaný celer spolu s cibulí. Zapražíme s moukou, zalijeme vývarem, přidáme hořčici. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Potom rozšleháme, dochutíme zbylou solí, pepřem, citrónovou šťávou. Nakonec vlijeme smetanu, podle vlastní chuti přisypeme cukr a stáhneme ze sporáku.
-
3
Teplé porce tresky pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme. Každou porci ozdobíme jemně nasekanou celerovou natí.