Treska s hořčicovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Celer - nať
  • 100 g Celer bulvový
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 750 g Treska aljašská
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 4 dl Vývar rybí
  • 0.2 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 756.6 mg
  • Vláknina 1707.4 mg
  • Vitamín A 1707.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku důkladně očistíme, rozporcujeme na stejné porce, omyjeme a osušíme. Porce osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách do měkka, vybereme a dáváme stranou.

  • 2

    Do vypečeného oleje přidáme jemně nastrouhaný celer spolu s cibulí. Zapražíme s moukou, zalijeme vývarem, přidáme hořčici. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Potom rozšleháme, dochutíme zbylou solí, pepřem, citrónovou šťávou. Nakonec vlijeme smetanu, podle vlastní chuti přisypeme cukr a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Teplé porce tresky pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme. Každou porci ozdobíme jemně nasekanou celerovou natí.

Komentáře k receptu