Bezlepkové sýrové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Čedar - tavený
  • 400 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 g Lupínky kukuřičné
  • 50 g Mouka bezlepková Jizerka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.17 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kečup bezlepkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 197.7 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 825 mg
  • Vitamín A 825 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 200.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nastrouháme tvrdý sýr, přidáme k němu tavený sýr a uhněteme těstíčko, ze kterého tvarujeme menší placičky nebo kuličky. Kukuřičné lupínky nasypeme do mikrotenového sáčku a na válu je válečkem rozmačkáme na hrubou strouhanku. Připravíme si trojobal: bezlepkovou mouku + rozšlehaná vajíčka + strouhanku z lupínků. Poté ještě nachystáme smetanový dip: v misce rozmícháme zakysanou smetanu "light" se dvěma lžícemi bezlepkového kečupu.

  • 2

    Připravené sýrové placičky obalíme v trojobalu, v pánvi na rozpáleném oleji je smažíme z každé strany do zlatova. Sýrové karbanátky podáváme teplé i studené se smetanovým dipem.

Komentáře k receptu