Zapékané brambory s listovým špenátem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 51 g
- Sodík 930 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 1754.4 mg
- Vláknina 18683.4 mg
- Vitamín A 18683.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na plátky silné přibližně 3 - 5 mm. Brambory v míse promícháme se solí, dobře omytý listový špenát dáme do síta, spaříme vroucí vodou (1,5litru) a pokrájíme na širší nudličky. Oloupaný česnek krájíme na tenké plátky, v hrnci rozehřejeme máslo, na něm krátce orestujeme špenát s česnekem (3 - 4 minuty), ochutíme solí, pepřem.
-
2
Do pekáče na dno rozložíme 1/3 brambor, na ně položíme 1/2 špenátu, který pokryjeme 2/3 brambor. Na ně rozložíme zbytek špenátu a poslední vrstvu brambor. Vše zalijeme smetanou, kterou jsme ochutili solí a pepřem. Brambory pečeme v předehřáté troubě na 200 - 220°C do zlatova přibližně 45 minut, podáváme horké.