Kaštanová polévka s husími játry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra husí
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 500 g Vodní kaštany v nálevu
  • 100 ml Víno bílé
  • 900 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Lékořice - kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1466 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 275.3 mg
  • Draslík 453.3 mg
  • Vláknina 6289.8 mg
  • Vitamín A 6289.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakládané kaštany scedíme, husí játra nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle osmahneme. Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme kaštany, přilijeme víno, podle chuti osolíme, opepříme a 15 minut povaříme. Tyčovým mixérem rozmixujeme přímo v hrnci, přimícháme zakysanou smetanu a mletou lékořici.

  • 2

    Do polévkových talířů rozdělíme husí játra, zalijeme horkou polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu