Jablkový koláč s mandlemi a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 36 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 498.4 mg
- Draslík 511.4 mg
- Vláknina 9443 mg
- Vitamín A 9443 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek a promícháme. Přidáme dva žloutky, mléko a vypracujeme těsto. Máslo nakrájíme na malé kostičky a zapracujeme do těsta. Formu na koláč vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, rozprostřeme po ploše a vytvarujeme zvýšené okraje. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Jablka rovnoměrně nasypeme na koláč, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
-
2
Mezitím do zakysané smetany přidáme tři žloutky, vanilkový cukr, mleté mandle, a důkladně rozmícháme. Nalijeme na koláč a pečeme ještě 10 minut.
-
3
Koláč naporcujeme, upravíme na dezertní talířky a podáváme vlažný.