Paštika se zeleným a růžovým pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 47 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 283.2 mg
- Draslík 296.7 mg
- Vláknina 907.5 mg
- Vitamín A 907.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá hovězí játra a vepřový bůček dvakrát přemeleme na masovém strojku a důkladně směs vymícháme s vejcem, portským vínem, solí, nakládaným zeleným a růžovým pepřem. Pomocí elekrického šlehače směs pomalu vyšleháme, postupně přiléváme 2 dl smetany a šleháme do doby, až směs začne houstnout. (Musíme vše zpracovat rychle, aby se nám maso nezačalo ohřívat.)
-
2
Formu na paštiku vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny (nejlépe domácí špek). Paštiku položíme do formy, uhladíme, zakryjeme plátky slaniny, formu uzavřeme a dáme do předehřáté trouby péct. Paštiku pečeme minimálně 105 minut při 80 °C.
-
3
Po upečení paštiku necháme vychladit do druhého dne v chladničce. Vyklopíme ji na mísu, pokrájíme na plátky a servírujeme.