Studená sardelová omáčka s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kapary sterilované
  • 150 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 cl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2580 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 47 mg
  • Vláknina 5012.8 mg
  • Vitamín A 5012.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme 150 g kvalitní majonézy (Hellmanns), přidáme k ní 1 lžičku sardelové pasty, 300 g kaparů, 1 lžičku plnotučné hořčice, 5 cl bílého vína, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a dochutíme cukrem.

  • 2

    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou zapracujeme do sardelové směsi.

Komentáře k receptu