Studená sardelová omáčka s kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 39 g
- Sodík 2580 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 47 mg
- Vláknina 5012.8 mg
- Vitamín A 5012.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme 150 g kvalitní majonézy (Hellmanns), přidáme k ní 1 lžičku sardelové pasty, 300 g kaparů, 1 lžičku plnotučné hořčice, 5 cl bílého vína, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a dochutíme cukrem.
-
2
Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou zapracujeme do sardelové směsi.