Smetanová zálivka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 99 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 895.4 mg
- Draslík 382 mg
- Vláknina 9559 mg
- Vitamín A 9559 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Natvrdo uvařená a oloupaná vejce podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, rozmačkáme je vidličkou, prolisujeme a postupně do nich vešleháme olej a citronovou šťávu.
-
2
Zálivku osolíme, opepříme a zlehka do ní vmícháme ušlehanou smetanu.
-
3
Zálivka je vhodná na zeleninové saláty. Vařené bílky nakrájíme na kostičky a saláty jimi ozdobíme.