Smetanová zálivka s vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1027 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 895.4 mg
  • Draslík 382 mg
  • Vláknina 9559 mg
  • Vitamín A 9559 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Natvrdo uvařená a oloupaná vejce podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, rozmačkáme je vidličkou, prolisujeme a postupně do nich vešleháme olej a citronovou šťávu.

  • 2

    Zálivku osolíme, opepříme a zlehka do ní vmícháme ušlehanou smetanu.

  • 3

    Zálivka je vhodná na zeleninové saláty. Vařené bílky nakrájíme na kostičky a saláty jimi ozdobíme.

Komentáře k receptu