Špízy z rybího masa a krevet s anýzovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tuňák obecný
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 30 ml Olej olivový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 15 ml Likér anýzový
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 168.8 mg
  • Draslík 346.6 mg
  • Vláknina 279.6 mg
  • Vitamín A 279.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citron omyjeme a kůru nastrouháme, dužinu vymačkáme. Krevety opláchneme a necháme okapat. Tuňáka pokrájíme na větší kostky. 2/3 oleje smícháme s citronovou šťávou a kůrou, osolíme a opepříme. Dresinkem polijeme kousky masa a krevety napíchané na špízových jehlách. Smetanu smícháme s hořčicí a anýzovým likérem, přimícháme papriku a sekaný kopr.

  • 2

    Špízy necháme grilovat 5 minut z každé strany. Hotové špízy přelijeme omáčkou ze smetany a anýzu.

Komentáře k receptu