Špízy z rybího masa a krevet s anýzovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 36 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 168.8 mg
- Draslík 346.6 mg
- Vláknina 279.6 mg
- Vitamín A 279.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citron omyjeme a kůru nastrouháme, dužinu vymačkáme. Krevety opláchneme a necháme okapat. Tuňáka pokrájíme na větší kostky. 2/3 oleje smícháme s citronovou šťávou a kůrou, osolíme a opepříme. Dresinkem polijeme kousky masa a krevety napíchané na špízových jehlách. Smetanu smícháme s hořčicí a anýzovým likérem, přimícháme papriku a sekaný kopr.
-
2
Špízy necháme grilovat 5 minut z každé strany. Hotové špízy přelijeme omáčkou ze smetany a anýzu.