Krém mražený s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr moučkový
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 30 g Cukr krupice
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 70.4 mg
  • Draslík 128.3 mg
  • Vláknina 2700 mg
  • Vitamín A 2700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu ušleháme do tuha.

  • 2

    V misce si ze 2 bílků a 40 g cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do smetany a přidáme ještě zakysanou smetanu.

  • 3

    Nasekáme vlašské ořechy. Čtyři půlky si dáme stranou na ozdobení.

  • 4

    Do kastrolu vložíme 30 g cukru a ořechy. Necháme cukr zkaramelizovat a ořechy ve vzniklém karamelu obalíme. Necháme vychladnout a přidáme lžíci medu. Zkaramelizované ořechy vmícháme do základní krémové hmoty.

  • 5

    Do čtyř nákypových formiček vložíme papír. Vzniklou hmotou naplníme formičky asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme z formiček, odstraníme papír a povrch posypeme kakaem. Ozdobíme půlkou vlašského ořechu.

Komentáře k receptu