Treska vařená v černém čaji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 2 g
- Sodík 929 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 888.7 mg
- Vláknina 840 mg
- Vitamín A 840 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme černý čaj, pokrájený vanilkový lusk, zakápneme octem a zprudka povaříme 2 minuty. Zmírníme oheň, přidáme filety z tresky a vaříme velmi zvolna pod bodem varu 10 minut. Filety vyjmeme a necháme okapat. V rendlíku ohřejeme smetanu, přilijeme dvě lžíce čajového vývaru z tresky, osolíme, promícháme a odstavíme.
-
2
Filety upravíme na talíře, přelijeme smetanovou zálivkou, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.