Pěna z bílé čokolády s pomerančovým likérem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 33 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 76.6 mg
- Draslík 146.3 mg
- Vláknina 1050 mg
- Vitamín A 1050 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kousky rozlámeme čokoládu. Do hrnku vlijeme smetanu a přidáme pomerančový likér. Vhodíme do smetany kousky čokolády a na plotně na mírném plameni rozpustíme.
-
2
Smetanovo-čokoládovou směs vlijeme do misky a přikryjeme průsvitnou fólií. Do druhého necháme v chladničce.
-
3
Vyjmeme z chladničky a necháme krátce na pokojové teplotě. Našleháme směs do pěny šlehačem nastaveným na nejnižší stupeň, aby se krém provzdušnil. Potom z pěny buď lžícemi tvoříme noky, nebo ji stříkáme ručním šlehačem.
-
4
Oloupeme mango a pokrájíme na kostičky. Noky z pěny obkládáme kostičkami manga. Pocukrujeme moučkovým cukrem.