Pěna z bílé čokolády s pomerančovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čokoláda bílá
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 ks Mango
  • 2 cl Likér pomerančový
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 76.6 mg
  • Draslík 146.3 mg
  • Vláknina 1050 mg
  • Vitamín A 1050 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kousky rozlámeme čokoládu. Do hrnku vlijeme smetanu a přidáme pomerančový likér. Vhodíme do smetany kousky čokolády a na plotně na mírném plameni rozpustíme.

  • 2

    Smetanovo-čokoládovou směs vlijeme do misky a přikryjeme průsvitnou fólií. Do druhého necháme v chladničce.

  • 3

    Vyjmeme z chladničky a necháme krátce na pokojové teplotě. Našleháme směs do pěny šlehačem nastaveným na nejnižší stupeň, aby se krém provzdušnil. Potom z pěny buď lžícemi tvoříme noky, nebo ji stříkáme ručním šlehačem.

  • 4

    Oloupeme mango a pokrájíme na kostičky. Noky z pěny obkládáme kostičkami manga. Pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu