Krém zvaný bavorský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 46 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 585.3 mg
- Draslík 47.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme mléko. Vanilkový lusk podélně nakrojíme a vyškrábeme z něj nožem dřeň, vyškrabanou dřeň i lusk vložíme do mléka.
-
2
Studenou vodu vlijeme do hrnku a necháme v ní nabobtnat želatinu.
-
3
Do misky vlijeme žloutky, přidáme cukr a ušleháme krém.
-
4
Z horkého mléka vyndáme vanilkový lusk a stále mícháme, během míchání postupně přiléváme do krému ze žloutků. Jakmile všechno mléko vlijeme, přemístíme mísu do vodní lázně a šleháme, dokud krém nezhoustne. Nesmíme ale krém příliš zahřívat, protože by nezhoustl.
-
5
Vymačkáme ve vodě nabobtnalou želatinu, postupně ji zamícháme do horkého krému.
-
6
Pak mísu přendáme do ledové vodní lázně a mícháme, dokud krém nezchladne.
-
7
Ještě než začne krém tuhnout, vmícháme do něj ušlehanou smetanu.
-
8
Kovovou formu vypláchneme vodou a vložíme do ní krém. Zakryjeme průsvitnou fólií a odložíme do chladničky přibližně na 4 hodiny. Počkáme, dokud neztuhne.
-
9
Než budeme krém podávat, vložíme formu na chvilku do horké vody, poté krém vyklopíme na mísu. Nakrájíme na dílky a podáváme.