Salát z červeného hlávkového zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 321.2 mg
- Vláknina 5583.5 mg
- Vitamín A 5583.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové červené zelí nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce se dvěma špetkami soli v octové vodě. Povaříme 4 - 5 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout.
-
2
Smetanu z poloviny vyšleháme. Přidáme špetku soli, pepř, citrónovou šťávu, podle chuti cukr, ještě vyšleháme.
-
3
Předvařené zelí podle porcí poklademe na talíře. Každou porci polijeme smetanovou zálivkou, povrch posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.