Brokolicová omáčka s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 12 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 28.8 mg
- Draslík 395 mg
- Vláknina 8757.5 mg
- Vitamín A 8757.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
-
2
Brokolici omyjeme studenou vodou, rozebereme ji na růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Vařenou brokolici scedíme.
-
3
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
-
4
V misce smícháme mouku a půl deci mléka na hladkou jíšku.
-
5
V druhém hrnci v půl litru vařící vody rozmícháme Masox a uvaříme v něm doměkka nakrájenou mrkev. Potom do hrnce přidáme brokolici a vše ještě krátce povaříme. Zeleninu ve vývaru rozmixujeme, přimícháme smetanu a deci mléka. Vařící omáčku za stálého míchání zahustíme jíškou, dochutíme Vegetou, pepřem a solí.
-
6
Uvařené těstoviny scedíme, necháme krátce okapat, rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme brokolicovou omáčkou a podáváme.