Těstoviny fusilli se smetanovou omáčkou a květákem
Suroviny
- 450 g Květák
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Mozzarella
- 450 g Těstoviny Fusilli
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2.5 dl Voda pitná
- 2.5 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 24 g
- Sodík 628 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 46 mg
- Draslík 469.3 mg
- Vláknina 13971 mg
- Vitamín A 13971 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Květák opláchneme studenou vodou, rozebereme ho na růžičky a necháme okapat. Mozarellu najemno nastrouháme.
-
2
Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přidáme růžičky květáku a těstoviny a krátce prohřejeme. Do hrnce přilijeme vývar a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Směs dochutíme pepřem a solí. V případě potřeby přilijeme vodu.
-
3
V menším nízkém hrnci smícháme máslo s moukou a připravíme si světlou jíšku, do které postupně přimícháme smetanu. Pak přidáme nastrouhaný sýr a omáčku dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
-
4
Z hrnce s uvařenými těstovinami a květákem slijeme vodu a vlijeme do něj sýrovou omáčku, promícháme a krátce prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.